22 Aralık 2015 Salı

Tagged Under: ,

Yaradılış; Dinlər və Ateizm

By: Unknown On: 02:46
  • Share The Gag
  • [caption id="attachment_19288" align="alignleft" width="428"]Yaradılış; Dinlər və Ateizm Yaradılış; Dinlər və Ateizm[/caption]

    Yaradılış; Dinlər və Ateizm.

    Heyatımızla bağlı qerarlar verende, here bir cür qerar verir; kimi xeyir güdür, kimi istifade edir; kimi müveqqeti isteyir; kimi hissleriyle qerar verir.
    Heyatımızda her birimizin verdiyi bir sual daima olur:
    "Men ne isteyirem ?"
    Bu suala cavab vere bilirsinizse, demek ki, heyatda zamanla ne ise elde etmisiniz.
    Yaxşı ve ya pis.
    Doğrudan da, herşey tecrübede gizlidir. Her bir sirr açara sahibdir. Her bir şey zamanla yaranır, zamansız mehv olur.
    Belelikle, tecrübemiz bize yaxşı şey qazandırıbsa, ne xoşdur. Çünki, ister ateist ol, ister müselman ol, ister xristian ol, ister yehudi ol, ister ne olursan ol, bir şeyi bilirsen: müveqqeti sözünün menası.
    Yehudilere göre:
    Isa peyğember ve Mehemmed peyğember eslinde peyğember deyil. Onlarda Musa'ya qeder olan peyğemberler var.
    Xristiyanlara göre:
    Mehemmed peyğember eslinde peyğember deyil. Nasıralı, Jesus (Isa peyğember), ona qederki, son peyğember Yehya peyğemberin su ile vaftiz etmesinden sonra, onun üzerine iki ağ göyerçin qonmasıyla, insanları müqeddes ruh ile vaftiz etmeye başlamışdır. Isa peyğember ölmüş, 3 gün sonra dirilmiş ve semaya qalxmış, Tanrı hüzuruna getmişdir. Xristiyanlar onu
    Ata, oğul ve müqeddes ruh cümlesinde oğul kimi, yeni Allahın oğlu kimi qebul edir. Bu oğul bizim bildiyimiz doğulma oğul kimi yox, menevi oğul kimi qebul edilir.
    Müselmanlara göre:
    Hem Musa, hem de Isa peyğember peyğemberdir. 25 peyğember olduğu qebul edilir müselman dünyasında. Müselmanlar Mehemmed peyğemberi Allahın elçisi, son peyğember kimi qebul edir. Müqeddes kitabda, Isa peyğember, Mehemmed peyğemberden evvelki peyğember kimi qebul edilir, amma onun eslinde ölmediyi, Tanrı hüzuruna qalxdığı deyilir.
    Müselman dünyasında yalnız saleh emele sahib olmaqla deyil, hem de hergün din borcunu yerine yetirmek vacib bilinir.

    Insanlar bir-birleriyle mübahiseler edirler, dağıdırlar, bunlar hamısı inamsızlıqdandır.

    Insanların internetde en çox axtardığı din mövzuları, dinlerdeki sehvleri tapmaqdır.

    Isa peyğember kinosunda maraqlı bir cümle işledir:

    "Ey lenetlenmiş xalq, size daha ne qeder kömek göndermeliyik"
    Isa peyğember bu cümleni yehudilere deyir. Bildiyiniz kimi. Isa peyğembere qeder gelen peyğemberler çoxu yehudi torpaqlarında peyğemberlik edibler. Heqiqeten de düz ifadedir. Israyil ve yehudi vehşilikleri görünür.
    Mehemmed peyğemberi inkar etmek, eslinde yaradılışı inkar etmekdir. Xristiyan olan şexs Mehemmed peyğemberi peyğember saymaz. Yehudi olan şexs Isa peyğemberi de peyğember saymaz.
    Amma bu heyatı Darvin nezeriyyesi ile izleseniz sonunuzun ateist kimi cehennem olacağını da unutmayın...
    Ortaq din ve keçmiş heyat meqalelerinde heyat bele anlatılır:
    "Tanrı ol dedi ve kainat yer ve herşey 6 günde yarandı. Tanrı Adem ve Lilith adli bir xanimi yaratdi. Ikisini de torpaqdan yaratdi. Amma Lilith cinsi elaqede altda qalmağı redd etdi ve ikimizde birik deyerek, Adem peyğberi terk etdi. Adem peyğember Tanrıdan Lilith'i geri getirmesini istedi. Tanri meleklerini gönderdi amma qebul etmedi. Tanrı bütün meleklere onlara secde edin dedi. Bu vaxt Şeytan(Lucifer) imtina etdi. Özünün alovdan yarandığını ve onlardan üstün olduğunu dedi. Allah onu hüzurundan qovdu. Şeytan ondan, axiret gününe qeder möhlet istedi ve onların qelbine gire bilmeyi diledi. Allah icaze verdi ve ona dediki, seni ve sene inanan herkesi birgün o alovlarda yandıracam. Bundan sonra Şeytan Lilith'in yanina gedir ve cinsi elaqede çoxlu cinler yaranir. Bundan sonra Allah Şeytanı cehennemde bir qefese qoyur ve ona 616 möhür vurur. Bu möhürler qirildiqca Şeytan gülür. Son möhürle birlikde Şeytan bir gün serbest olacaq deyilir.
    Allah melekleri Lilith'in yanina son defe gönderir ve deyirki, eger geri dönmese hergün 100 uşağı öldürülecek. Revayetlere göre Lilith uşaqlarinin ölümüne göre intiqam alir. Her defe doğan uşaqlarin ölmesine sebeb olur, qadinlarin eziyyet cekmesine ve elece de oğlanlarin gece yuxusuna girerek, onlari basdan cixarib, yeni cinler dünyaya getirir.
    Lilith'in dönmediyini gören Tanri, Adem peyğemberin qabırğasindan, Eva (Hevva) peyğemberi yaradır. Onlarin da soy ağacinda esasen 3 uşaq ve onlarin davam eden neslinden behs edilir. Bu nesiller bir birini davam etdirdikce, cinlerle qarisiq pis nesiller de meydana gelmis, hele de bu bilinmeyen sirrler, insanlara ne qeder dinler gönderilse de gizli olaraq qalir."
    Ona göre de ağıllı düşünceli insanlar, her zaman nefsine sahib olmali, hisslerini bilmeli ve verdiyi qerarlari evvelceden planlasdirmalidir. Dininiz hansi olur olsun. Sadece iman edin ve insan olun. Ve unutmayin ki, eger gerek olmasaydi, Allah peyğemberleri göndermezdi.
    Oxuduğunuz üçün teşekkür.

    0 yorum:

    Yorum Gönder