23 Aralık 2013 Pazartesi

Tagged Under: ,

Avril Lavigne Kimdir ?

By: Unknown On: 05:34
  • Share The Gag
  • Avril Lavigne ne zaman doğdu? Avril Lavigne, 27 Eylül 1984’te dünyaya gelmiştir. Avril Lavigne nerede doğdu sorusunun cevabı ise şöyledir: sanatçı, Kanada’nın ikinci en büyük eyaleti olan Ontario’nun Belleville kasabasında dünyaya geldi.

    Avril Lavigne’nin annesinin adı Judy Lavigne, babasının adı John Lavigne’dir.

    Avril Lavigne’nin boyu kaçtır? Avril, boy takıntısının olmadığını söylüyor kısa boylu insanların daha zeki olduğunu düşünüyor. Sanatçı 1.58 boyunda olduğunu söylemektedir.

    Avril Lavigne’nin en sevdiği yemek nedir? Avril Lavigne en çok pizzayı sevmektedir.

    Avril Lavigne nasıl ünlü oldu? Avril Lavigne ilk şarkısını 12 yaşındayken yazdı. 14 yaşındayken annesi, Avril’a bir gitar hediye ederek onu bu yönde teşvik etti. Şarkılarını gitar eşliğinde söylemeye başladı ve videoya kaydederek bir sonuç çıkmasını beklemediği plak şirketlerine gönderdi. Bu şirketlerden New York Records tarafından beğenilerek bir demo yapmak üzere stüdyoya davet edildi. Burada çalışmayı kabul eden Avril’ı Aristo Records’tan gelenler çok beğendiler. Ardından yapılan görüşmelerle sözleşme imzalandı ve Avril için hayatının fırsatı olan bu sözleşmenin ardından 2002’de tüm dünyada on dört milyonun üstünde satan ilk albümü yayınlandı. Avril Lavigne’nin ilk albümü “Let Go” dur. Bu albümün besteleri Matrix Grubuna aitti. Avril’ın bu ilk albümü aynı zamanda sekiz dalda Grammy adaylığını elde etmiş ve birçok ödülün de sahibi olmuştur.

    Bu hızlı yükseliş Avril Lavigne’yi şımartmadı. Mütevazi tavırlarından ödün vermeyerek gerçek hayatında nasılsa sahne hayatında da aynı davrandı. Büyük başarılara imza atmasına rağmen Let Go albümü, onun kendini bulduğu, kendi zevklerini yansıtan bir albüm değildi. Avril Lavigne, kendi şarkılarını besteleyip söylemek istiyordu. Fakat çalıştığı plak grubu söz ve beste işini Matrix Grubu’nun yapmasını uygun gördü. Söz ve bestesi bu gruba ait olan “Complicated” dünyada en çok sevilen parçalar arasına girdi. Ancak Avril’ i yansıtan bir çalışma olmadığı için Avril, bu parçayı hiçbir zaman severek söylemediğini dile getirir.

    Avril Lavigne, 2004’te çıkarttığı ikinci albümü olan “Under My Skin” tam anlamıyla içine sinen bir albüm olmuştur. Böyle hissetmesinin en önemli etkeni: kendisine Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı Chantal Kreviazuk’u akıl hocası olarak seçmesindendir. Albümdeki beş şarkıyı beraber yazdılar. Avril, bir anda kardeş gibi oluverdiklerini ve içindeki bestekarlık yeteneğini onunla keşfettiğini söyler.

    Avril, kendinden oldukça emin bir şekilde yol alıyordu. Çıkardığı iki albüm oldukça ses getirmişti. Dinleyiciler genel olarak bu iki albümün tarzının birbirinden farklı olduğunu düşünseler de Avril’ın ikinci albümdeki gerçek tarzı da çok beğenilir.

    Avril Lavigne’nin üçüncü albümü olan “The Best Damn Thing” 2007’de çıkmıştır. Bu albüm, Bilboard 200 listesinde birinci sıraya yerleşmiştir. Birinci sıraya yerleşen şarkılar arasında beğeniyle dinlediğimiz Complicated, Girlfriend, I’m with you, Hot, My Happy Ending, Nobody’s Home şarkıları yer almaktadır.

    Son albümü ise 2011’de piyasaya çıkarılan Goodby Lullaby albümüdür. Albümlerinin yanı sıra birçok single’ın da sahibidir.

    Avril tüm bunların yanında bazı filmlerde de görev almıştır. Röportajlarında oyuncu olmanın en büyük hayallerinden biri olduğunu dile getirir.

    0 yorum:

    Yorum Gönder