15 Ağustos 2015 Cumartesi

Tagged Under: , , , ,

inna

By: Unknown On: 23:29
  • Share The Gag
  • diğer adı Elena Alexandra Apostoleanu olan inna (1986/10/16)tarihinde Romanya da Mangalia vilayetinde dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarında Romanya’nın neptun şehrinde yaşamış olan güzel şarkıcı Youtube yi alt üst eden şarkıları ile bilinse de 2008 yılındaki hot albümüyle Başta ispanya, Polonya,Rusya ve Yunanistan olmak üzere, Bulgaristan, Moldova, Macaristan ve tabi ki Romanya da uzun süre zirvede kaldı . İlk kez sahneye 2008 yılında çıkan şarkıcı aradan geçen 5 senede adından sıkça söz ettirmeyi başardı.youtube de yayınlanan şarkıları şuana kadar 60 milyondan fazla insan izledi. İnna ayrıca House müziği ve Rumen dansçısıdır.
    Romanya’nın Ovidius Üniversitesinden mezunu olan inna hot albümüyle başladığı müzik kariyerine Daha sonra çıkardığı love albümüyle devam etti bu albümü ile istenilen başarıyı elde edemese de Polonya da en iyi single ve en iyi şarkıcı ödüllerine aday gösterildi Romanya da ise sadece 15 inci sıraya kadar yüksele bildi. Bu single de beklenen başarıyı gösteremeyen inna hemen arından ‘’ deja Vu’’ singlesini piyasaya sürdü. Deja Vu ile başta Romanya olmak üzere Moldova, Bulgaristan, Macaristan ve Rusya’da bir numara olmayı başardı.
    2009 yılına girildiğinde hiç beklemeden ‘ ’Amazing ’’ singlesini yayınladı 2009 un en çok dinlenilen şarkılarından biri olan amazing le şöhretini bir kat daha artırdı. İnna MTV Romanya Müzik ödülleri töreninde En iyi gösteri, en iyi dans ve en iyi çıkış ödüllerini resmen topladı.
    İnna Listeleri alt üst eden şarkılarını youtube sayesinde milyonlara dinletti ve adını duymadığı birçok ülkede buna dahil olmak üzere Dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca hayrana sahip olmayı başardı.2009 yılında Tüm dünyada ünlenen şarkıcı bunun gereği olarak bir çok ülkede konserler vermeye başladı Özellikle doğu Avrupa ve Avrupa olmak üzere dünyanın bir çok köşesinde konserler verdi. Türkiye de ekim 2009 da Dib sahnede hayranlarıyla buluştu harika bir performansla Ankara dib sahneyi coşturan İnna konserine gelen hayranlarına ve müzik severlere unutulmaz bir gece geçirtti. Ayrıca daha sonraki yıllarda İzmir ve İstanbul da konserler vermiştir. İnna İstanbul konserini 2102 09 kasımda vermiştir.
    İnna 2010 yılına girdiğinde de boş durmadı zaten başarılı olan şarkılarına birde Play & Win düetini yaptığı ‘’10 Minutes’’ şarkısını ekledi. 10 minutes ( 10 dakika) şarkısı ile birçok ülkede yine hit olmayı başardı.
    İnna ‘nın belki de tüm dünyada tanınmasına yarayan şarkısı ‘’Sun is Up’’ ı 2010 yılında yayınladı ve halen birçok insan tarafından dinlenen şarkısı youtubede kopyaları ile birlikte 100 milyon civarında izlenildi.
    2011 yılına girildiğinde ‘’ Club Rocker’’ parçasını yayınladı daha sonra yaz aylarında ‘’ Un Momento’’ şarkısını yayınladı Bu şarkı yayınlanmasından kısa bir süre sonra birde bu şarkıya klip çekip yayınlattı. Daha sonra bir kısmı eski singlelerinden olan 13 şarkılık ‘’ I am the club rocker’’ albümünü yayınladı .
    2011 son baharında ‘’endless’’ teklisi ile Dünyada kadınlara şiddete karşı dayanışma günü için özel olarak hazırlandı. Klipte yer alan 13 kadınla birlikte fotoğraf çekimlerine katıldı. Endless klibini kopyaları ile birlikte youtubede 10 milyondan fazla insan izledi. Endless teklisi ile birçok listede uzun süre hit olarak kaldı.
    Daha sonra 2012 yılına girildiğinde Michel Tel onun şarkıalrından ‘’ Ai Se Eu Te Pego’’ şarkısını 2012 singlesi olarak yayınladı. İnnanın youtubeki şarkılarından Amazing ,Deja Vu , Hot şarkıları toplamda ortalama 100 milyon kez tıklanmış ve bu şarkıları tahminen 60 milyondan fazla insan izlemiştir.
    İnnanın Şarkıları
    İnnanın 2008 şarkıları; Hot single
    İnnanın 2009 yılı Şarkıları; Love – Amazing – Deja vu ( Düet Bob Taylor)
    İnnanın 2010 yılı şarkıları ; 10 minutes – Sun is Up
    İnnanın 2011 Şarkıları ; Club Rocker – Un momento – Endless –
    İnnanın 2012 Şarkıları ; WOW- Caliente- Crazy Sexy Wild- iNNdiA- J Adore
    İnnanın 2013 Şarkıları; More Than Friends

    0 yorum:

    Yorum Gönder