11 Eylül 2015 Cuma

Tagged Under: , , , , ,

Dünyanın en güzel çiçek türleri

By: Unknown On: 00:09
  • Share The Gag
  • Dünyanın en güzel çiçeğini seçmek, dünyada 27,000 adet çiçek türü olduğu kabul edildiğinde mümkün olmamakla birlikte, görünüşleri itibariyle dünyanın en güzel çiçeklerinden 16 adedini growspot adlı internet sitesinin belirlediği 15 adede biz de ilavelerimizi yaparak aşağıda resimleriyle sıraladık. Bu çiçekler genelde ülkemizde de yetişmekle birlikte,köken olarak Afrika’dan Japonya’ya, Hindistan’dan Amerika’ya kadar geniş bir coğrafyaya yayılmaktadırlar. Tabi bunlar kişisel tercihlerdir, herkesin seçimi farklıdır.
    Gala Çiçeği
    Görünüş olarak dikkat çekici ve narin bir yapısı olan bu çiçek aslında, zoolojide Zantedeschia olarak adlandırılan zehirli bir bitki türünün üyesidir. Bu bitkinin tüm parçaları ölümcül toksik madde içerir ve dikkat edilmeyip yutulması durumunda yiyen hayvan ve çocuklarda ölüme kadar sonuçlar yaratabilir.
    Gala Çiçeği
    Kiraz Çiçeği
    Özellikle Japonların resmi olmasa da milli çiçeğidir. Bahar aylarında açan muhteşem çiçekleri Japonya ve Amerika’da festivallerde kutlanır. En yaygın renkleri beyaz ve pembedir. Ağacında açtığında çok güzel görünürken, dökülmeye başlayıp yerler çiçek olunca, manzara görülmeye değerdir.
    Kiraz Çiçeği
    Tespih Çiçeği
    Tespih çiçekleri sadece güzel açan çiçeklere sahip değil, aynı zamanda farklı renkleri olan çok güzel yapraklara da sahiptir.(Genelde muz meyve bitkisine de benzetilir) Avrupa’da Viktorya çağından beri, Tespih Çiçekleri bahçelerin vazgeçilmezleri arasındadır.
    Tespih Çiçeği
    Colorado Columbine
    Amerika’nın Kolorado eyaletinde yüksek kayalıklı dağlarda yetişen bu bitki, kayalıklı dağlara tırmanan dağcılara zirveye tırmandıklarında bir ödül gibidir. Öte yandan, nadir çiçeklerden olduğundan dalından koparmanın 50 Dolar’a kadar cezası vardır.
    colorado-columbine
    Ortanca Bitkisi
    Sonbahar’da görülen, rengi ve şekliyle kartopunu andıran bir görüntüsü vardır. Yıldız şeklinde kümelenmiş bu çiçeğin pastel renkleri, masumiyeti çağrıştırır. Düğün çiçeği veya bahçe çiçeği olarak yayınca kullanılır.
    Ortanca Bitkisi
    İnci Çiçeği
    Bahar aylarının işaretçisi kokulu ve narin bir çiçek türüdür ve tarihte pekçok efsanelere konu olmuştur. Hıristiyanların bir inanışına göre, Meryem Ana çarmıh karşısında gözyaşlarını tutamamış ve İnci çiçeklerine dönerek ağlamıştır.
    İnci Çiçeği
    Black Eyed Susan(Siyah gözlü Susan)
    Neşeli bir görüntüsü olan bu çiçek bahçelerde uzun ömürlü olarak yetiştirilebilecek bitkilerdendir. Parlak sarı taş yaprakları ile koyu renkli orta noktasının yarattığı tezat, kolaylıkla ayırt edilebilmesini sağlar.
    Black-eyed Susan
    Ağlayan Kalpler Çiçeği
    Peri gibi duran narin çiçekler, farklı ortam yaratan bahçelerde görülebilir. Çiçekler Nisa-Haziran arasında açar ve genelde, kırmızı, pembe veya beyazdır.
    Ağlayan Kalpler
    Mavi Çan Çiçeği
    Baharda, pek çok orman bu çiçeğin yoğun dokusuyla yeşerir. Bu ormanlara genelde Avrupa’da Mavi Çan ormanı denir.19. yüzyılın romantik şiirlerinden etkilenerek, yalnızlık ve pişmanlığı simgelediğinden bu adın verildiği tahmin edilmektedir.
    Mavi Çan
    Çalı minesi
    Bu çiçeklerin narin, pembe ve sarı taç yaprakları, sinekleri kendine çeker. Bu çalı, geliştikçe devasa boyutlara ulaşabilir ve taçlarının rengi, bitki olgunlaştıkça değişebilir. Öte yandan, pek çokların tarımcı tarafından bu çiçek, kurtulması çok zor yabani ot kategorisindedir.
    Çalı Minesi
    Gül
    Güller en romantik ve en muhteşem kokulu çiçek türlerindendir. Güllerin sarının verdiği arkadaşlıktan, kırmızının verdiği gerçek aşka kadar renklerine göre farklılaşan farklı anlamları vardır.
    Gül
    Doğu Haşhaşı
    Çok güzel ve çarpıcı rengi olan bu çiçek uzun ömürlüdür. Bahar aylarında çiçek açtıktan sonra, yaprakları ölür taki kış aylarında yağmurlarla birlikte tekrar yaprakları çıkana kadar bu böyle devam eder. Oz Büyücüsünün çiçeğidir aynı zamanda.
    Doğu Haşhaşı
    Mussaenda erythrophylla
    Batı Afrika’dan Hindistan yarımadasına, Güney Asya ve güney Çin’e kadar görülebilen eski dünya kökenli bir bitkidir. Kırmızı ve sarı taçları çok dikkat çekicidir. Çiçek severler kadar, sinek ve arıların da favorilerindendir.
    Mussaenda Erythrophylla
    Begonya
    Hem dışarıda y de kapalı ortamlarda yetişen bu çiçek çeşidi ile ilgili daha önceki Begonya yetiştirme ve bakımı
    konulu yazımızı okuyabilirsiniz.
    Begonya
    İksora Çiçeği
    Batı Hindistan Yasemini olarak da adlandırılan bu çiçek Hindistan’da tedavi amaçlı olarak yaygınca kullanılmaktadır. Bu çiçek genelde yüksek arzu, ihtirası temsil eder. Hediye olarak verirken dikkat etmek gerekir!
    İksora
    Dendrobium
    1000’den fazla türü olan tropik orkidelerdendir. Çiçeklerinin şekli çok farklı ve mükemmeldir ki, insanı büyüler.
    Dendrobium
    Dünyada çok fazla çiçek çeşidi var, hepsini burada tanıtmak tabiki mümkün değil, bu çiçekler sayısız tür arasından sadece bir kaçı. Sizin tercihleriniz hangisi?

    0 yorum:

    Yorum Gönder