11 Eylül 2015 Cuma

Tagged Under: , , , , , , , , ,

Mekke Kabe’de Vinç Kazası

By: Unknown On: 12:16
  • Share The Gag
  • Mekke Kabe’de Vinç devrilmesi sonucunda Türk hacılardan ölen ve yaralılar oldu. Vinç kazasında ölen Türk hacıların isimleri belli oldu .
    Kabe’nin inşaatında kullanılan vinçlerden biri Kabe’nin üzerine düştü. Hacca giden Türk Hacı adaylarından da ölen hacı adayları var. Kabe’de vinç kazasında ölen Türk Hacı adaylarının isimleri birazdan haberimize eklenecektir.
    Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde aşırı sıcakların ardından dün akşam saatlerinde başlayan yağış, bugün de doluyla karışık yağmur olarak devam etti. Hacı adaylarının bulunduğu Mescid-i Haram’da yer alan vincin devrilmesi sonucu çok sayıda hacı adayının yaşamını yitirdiği öğrenildi.
    Hayatını Kaybeden Türk Hacıların İsimleri Geliyor..
    Ahmet Turan Yıldız Trabzonlu bir hacı adayının hayatını kaybettiği belirlendi.
    Kazada Mehmet Ali Ünal adında bir Türk hacı adayının da yaralandığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.
    Mekke’de 30 dereceyi aşan sıcakların ardından dün akşam saatlerinde sağanak yağış etkisini gösterdi. Kutsal topraklarda saat 17.00 sıralarında başlayan fırtınanın ardından doluyla karışık yağmur yağdı.
    Kentte bir vincin yıldırım çarpması sonucu devrildiği görülürken, çok sayıda hacı adayının öldüğü ve yaralandığı gelen ilk bilgiler arasında.
    Şiddetli yağmur yaklaşık 30 dakika etkisini sürdürürken, birçok yeri su bastı ve yollar adeta göle döndü. Yağmur sularının yaklaşık 50 santimetreye kadar ulaştığı Mekke sokaklarında ulaşım büyük oranda durdu.

    0 yorum:

    Yorum Gönder